Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel di ceci
- 200 g di ceci secchi, ammollati per 12 ore in acqua fredda
- 30 g di cipolla
- ½ - 1 spicchio di aglio (optioneel)
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 25 g di farina tipo 00
- olio per frittura q.b.
Salsa allo yogurt
- 4 - 5 foglie di mentuccia, lavate
- 125 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 8.2 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 495.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Salsa guacamole
10 Min
Hummus
10 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Babaganoush
40min
Falafel alle carote con salsa tahini
1h
Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida
1 Std. 30 Min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Polpette di ceci con maionese al curry (Bimby Friend)
30min
Hummus di ceci
9h 20min
Falafel di lenticchie
12h 30min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min