Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel di ceci
- 200 g di ceci secchi, ammollati per 12 ore in acqua fredda
- 30 g di cipolla
- ½ - 1 spicchio di aglio (optioneel)
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 25 g di farina tipo 00
- olio per frittura q.b.
Salsa allo yogurt
- 4 - 5 foglie di mentuccia, lavate
- 125 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 8.2 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 495.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 Min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 Std.
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 Min
Falafel alle carote con salsa tahini
1 Std.
Falafel di lenticchie
12h 30min
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11h
Hummus
10 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Tahina
30 Min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35 Min
Hummus di ceci
9 Std. 20 Min
Babaganoush
40 Min