Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Plum sauce
- 80 g water
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tsp star anise
- 100 g raw sugar
- 1 tbsp tamari
- ½ tsp sea salt
- 4 dried pitted prunes
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp Chinese five spice
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 300 g jasmine rice
- 20 g peanut oil
- 480 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 100.1 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 2195.9 mg
Alternatieve recepten
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Cheese and bacon scones
35min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Family chicken galette
1h 55 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Chunky bolognese
50min
Chicken teriyaki
20 min
Beef and mushroom stroganoff
40min
Sweet and sour pork
40min
Sticky sesame chicken
40min
Chicken meatballs with coconut rice
35min
Low waste chicken lasagne
1h 30min