Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Plum sauce
- 4 dried pitted prunes
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 tsp star anise
- ½ tsp Chinese five spice
- 100 g raw sugar
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tbsp tamari
- 80 g water
- ½ tsp sea salt
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha® sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 480 g water
- 20 g peanut oil
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 300 g jasmine rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 100.1 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 2195.9 mg
Alternatieve recepten
Chicken teriyaki
20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Apricot Chicken
35min
Sweet and sour pork
40 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Chicken and Chinese Sausage Rice
50 min
Family chicken galette
1h 55min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Cheese and bacon scones
35min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min