Lemon roast chicken

4.3 10 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 35min
4 portions

Ingrediënten

  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast
    1 ½
  • fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs
    3 sprigs
  • sea salt plus extra to season
    1 tsp
  • whole chicken (approx. 1500-1800 g)
    1
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • red onion cut into wedges
    1
  • ground black pepper to season
  • water
    400 g
  • potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)
    600 g
  • zucchini cut into slices (5 mm)
    1
  • red capsicum cut into thin strips
    1
  • fresh bay leaves
    2
  • pickled capers
    2 tbsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 832.7 mg
Eiwitten 68.4 g
Calorieën 4179.4 kJ / 998.9 kcal
Vetten 61.7 g
Vezels 7.2 g
Verzadigd vet 16.2 g
Koolhydraten 41.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...