Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet shortcrust pastry
- 75 g raw sugar
- 100 g unsalted butter, cold, cut into pieces
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 250 - 350 g grapes, cut into halves
- 130 g blanched almonds
- 130 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 30 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch sea salt
- 2 eggs
- 2 tbsp jam of choice
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2277.1 kJ / 544.2 kcal
- Eiwitten
- 8.8 g
- Koolhydraten
- 53.8 g
- Vetten
- 34.2 g
- Verzadigd vet
- 16.1 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 79.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Speculoos
3h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Victoria sponge cake
1h 20min
Honey cake
49 Std. 30 Min
Rhubarb crumble
45min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 Std. 15 Min
Pear and chocolate frangipane
2h
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Banoffie pie
26 Std. 30 Min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min