Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2606 kJ / 623 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 732 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Curry Chicken
1h
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2u. 35min
Yam Rice
45 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Umami Soup
1h 20 min
Mantou buns
1h 30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Curry chicken
1h
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Homemade Soy Milk
35min