Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2606 kJ / 623 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 732 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken porridge with century egg
30 Min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 Min
Wholemeal Mantou
1 Std.
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Bee Hive Cake
2h 50min
Curry chicken
1 Std.
Spicy Bean Curds
1h 15min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Steamed Tapioca Kuih
50 Min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 Min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min