Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2606 kJ / 623 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 732 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Porridge With Century Egg
30 dk
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Dried Shrimp Sambal
55min
Homemade Pandan Kaya
55min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 dk
Pineapple Tarts
1h 30min
Chicken porridge with century egg
30 dk
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 dk
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1sa 40 dk
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 dk