Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 tortillas de maíz
- aceite vegetal para freír, el necesario
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 250 g de jitomate, en cuartos y sin semillas
- 120 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
-
40
g de aceite vegetal
of 40 g de mantequilla sin sal - 5 hojas de epazote
- 120 g de chile poblano, asado, desvenado y en rajas
- 200 g de calabacitas, en cubos (1 cm)
- 650 g de agua
- 150 g de leche
- 1 cubo de caldo de pollo
- 1 - 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- ½ cditas de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de flor de calabaza, sin tallos
- 200 g de granos de elote
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1161 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 885 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Sopa de tortilla
40 min
Arroz huérfano (Nuevo León)
1h
Pancita de hongos
1h
Sopa Thenthuk
1h
Ensalada de ejotes navideños
1h 10 min
Pozole negro
1h 15 min
Sopa de lima
40 min
Tradicional sopa de fideo
35 min