Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 227 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks (3 cm)
- 105 g caster sugar
- 1220 g water
- 4 - 5 pandan leaves, tied into knots
- 150 g glutinous rice flour
- 1 tbsp white rice flour
- 380 g coconut milk, concentrated
- 1 pinch salt
- oil, to grease
- 15 g white vinegar
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 435 kJ / 104 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 21 mg
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min