Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger buns
- 200 g water
- 20 g sugar
- 2 tsp dried yeast powder
- 20 g butter
-
1
egg
of 55 g water - 400 g plain flour
- 1 tsp salt
- 500 g cooking oil, for deep-frying
Sambal topping
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 50 g dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed
- 50 g cooking oil
- 100 g yellow onions, cut into thin slices
- 10 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g tamarind paste (asam jawa)
- 20 g water
- 1 cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 636 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 164 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Tom Yum Goong
30min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Sambal Belacan
10 Min
Masala Squid
25 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Crispy Ikan Bilis
40min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min