Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger buns
- 200 g water
- 20 g sugar
- 2 tsp dried yeast powder
- 20 g butter
-
1
egg
of 55 g water - 400 g plain flour
- 1 tsp salt
- 500 g cooking oil, for deep-frying
Sambal topping
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 50 g dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed
- 50 g cooking oil
- 100 g yellow onions, cut into thin slices
- 10 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g tamarind paste (asam jawa)
- 20 g water
- 1 cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 636 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 164 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Nasi Lemak
45 Min
Sambal Belacan
10min
Masala Squid
25 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min