Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 110 g de farine de blé (10 g pour le plan de travail)
- 40 g d'eau froide
- 2 pincées de sel
- 100 g de beurre très froid, coupé en morceaux de 2 cm
La soupe
- 450 g d'oignons jaunes, émincés en lamelles de 2 mm d'épaisseur
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de farine de blé, et 10 g pour le plan de travail
- 1 ½ cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 1000 g d'eau
- du sel (optioneel)
- du poivre moulu
- 200 g de vin jaune du Jura
- 1 jaune d'œuf
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1965 kJ / 471 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Velouté poireaux-pommes de terre au saumon fumé
45 Min
Soupe à l'oignon
1 Std.
Velouté de carotte, gingembre, œuf mollet et carottes crues à l'huile d'olive
35 Min
Soupe à l'oignon gratinée
30 Min
Velouté de légumes verts au sarrasin
45 Min
Soupe à l'oignon
1 godz. 10 min
Velouté de betteraves à la mousse de raifort
5 godz.
Soupe à l'oignon
50 min
Crème de pêche et jambon serrano croquant
45 Min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Soupe de potiron au morbier
45 Min