Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 120 g de carotte, coupée en tronçons
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 clou de girofle
- 2 gousses d'ail
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 400 g de viande de porc à petit salé, coupée en tranches (épaisseur 1,5 cm - long. 6 cm)
- 3 - 4 brins de thym frais
- 2 - 3 branches de romarin frais
- 1 feuille de laurier
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 650 g d'eau froide
- 1 saucisse de Morteau
- moutarde, pour servir
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3572 kJ / 857 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 58 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
-
Autour des lentilles 15 recepten, Frankrijk
-
Basiques - Plats traditionnels 12 recepten, Frankrijk
-
Choix des portions - Best of 100 recepten, Frankrijk
-
Ma Cuisine 196 recepten, Zwitserland
-
Ma Cuisine 196 recepten, Spanje
-
Ma Cuisine 196 recepten, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 221 recepten, Canada
-
Ma cuisine au quotidien 196 recepten, Frankrijk
-
Ma cuisine au quotidien 239 recepten, Frankrijk
-
Ma cuisine au quotidien 221 recepten, Zwitserland
Alternatieve recepten
Rougail saucisse
50 min
Pot-au-feu
1h 40min
Bœuf bourguignon
2h 30min
Chili con carne
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1 godz.
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 min
Petits pois à la française
45min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 godz.
Osso-buco
1h 20min
Effiloché de canard en parmentier
55 min
Cassoulet au confit de canard
1sa 10 dk