Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (optioneel)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 770 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 353 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Toasted Peanuts
20 min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Tom Yum Paste
45 min
Thai Green Curry Paste
10min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35 min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min.
Soy milk
24 godz. 30 min