Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (optioneel)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 770 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 353 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Homemade Pandan Kaya
55min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Tom Yum Paste
45 Min
Nyonya Spice Paste
15min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 Min
Shallot Oil
25min
Nyonya Spice Paste
15min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Toasted Peanuts
20 Min
Homemade Soy Milk
35 Min
Homemade chicken stock powder
1h 35min
Crispy Ikan Bilis
40 Min