Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 450 g eggplant, cut in matchsticks (5 cm)
- 750 g water
- 25 g garlic cloves
- 50 g shallots
- 200 g red tomatoes, cut in quarters
- 85 g fresh red chillies, cut in halves
- 40 g vegetable oil
- 15 g red bird's eye chillies
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 80 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 1 stalk fresh lemon grass, cut in halves, bruised
- ½ tsp sugar, adjust to taste
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1 lime, juice only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 886 kJ / 213 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 400 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Tofu Balls
35min
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4 godz. 45 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min