Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 18 oz chicken leg quarters, skin on, bone in (approx. 2 legs), deboned
- 2 tsp light soy sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 large eggs
- 55 oz water, divided
- 2 tsp salt, divided
- 2 oz fresh ginger, to taste
- 2 garlic cloves
- 1 oz vegetable oil
- 11 oz rice
-
1
chicken stock cube
of 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought -
2
pandan leaves (see Tip)
of ½ tsp lemongrass paste - 1 ½ oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz potatoes, cubed
- 2 oz tomatoes, cut in wedges
- 4 oz carrots, cubed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2663 kJ / 637 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1488 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Chicken Porridge
1h 10min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min