Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
TM6 TM5

Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup

4.4 ( 120 beoordelingen )

Ingrediënten

  • 60 g cashew nuts
  • 3 slices sliced white bread thick, diced (2 cm)
    of sourdough bread diced (2 cm)
  • 1 broccoli (approx. 500 g), florets, halved if large amd stems, lightly peeled, cut in pieces (2 cm x 5 cm)
  • 3 - 5 garlic cloves to taste
  • 100 g onions quartered
  • 30 g olive oil plus extra for drizzling
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 90 g carrots cut in pieces (3 cm)
  • 200 g potatoes peeled, diced (3 cm)
  • 1100 g water plus extra for soaking
  • 40 g nutritional yeast flakes
  • ¾ tsp dried mixed herbs
  • ¾ tsp paprika
  • ¼ tsp ground cayenne pepper
  • 1 tsp fine sea salt plus extra to taste
  • ¼ tsp ground black pepper plus extra to taste
  • vegan cheese, grated for sprinkling (optioneel)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
390 kcal / 1629 kJ
Eiwitten
18 g
Vetten
17 g
Koolhydraten
36 g
Vezels
11 g
Verzadigd vet
2.8 g
Natrium
1032 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten