
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cranberry Stuffing
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 70 g walnuts
- 70 g onions quartered
- 30 g olive oil
- 1 stalk celery cut in 3 pieces (approx. 90 g)
- 150 g chestnut mushrooms sliced (1 cm)
- 100 g wholemeal bread diced (2 cm)
- 100 g dried cranberries
- 70 g water
- 1 ½ Tbsp soy sauce
- 1 ½ tsp chia seeds
- 3 - 4 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Seitan
- 300 g vital wheat gluten
- 60 g nutritional yeast flakes
- 75 g quinoa flakes
- 1 tsp dried thyme
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp chia seeds
- 1 garlic clove
- 350 g boiling water
- 60 g tinned cannellini beans rinsed, drained
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp tahini
Assembly
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
Vegan Mushroom Gravy
- 50 g onion quartered
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 120 g chestnut mushrooms halved
- 400 g water
- 30 g almond milk
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
- 1 - 2 sprigs fresh thyme leaves only, to taste
- 1 sprig fresh rosemary leaves only
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- 2 Tbsp plain flour
- 2 tsp sherry
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 637 kcal / 2673 kJ
- Eiwitten
- 55 g
- Vetten
- 24.2 g
- Koolhydraten
- 43 g