Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 500 g green papaya, cut into julienne (see Tips)
- 70 g roasted salted peanuts
- 200 g fresh bean sprouts
- 2 tomatoes, deseeded and cut into thin strips
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into matchsticks
- 1 bunch fresh Thai basil leaves, roughly chopped
- 1 bunch fresh coriander leaves, roughly chopped
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
Dressing
- 30 g fish sauce
- 30 g peanut oil
- 30 g soy sauce
- 60 g lime juice
- 2 tsp white sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 725 kJ / 172.6 kcal
- Eiwitten
- 5.6 g
- Koolhydraten
- 11.3 g
- Vetten
- 10.7 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.2 g
- Natrium
- 797.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Korean Bo ssam
29h 20min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Turmeric lime chicken skewers
1h 30min
Tom kha prawns
25 min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Thai green curry paste
10 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Peking-style duck pancakes
8 Std. 50 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Spiced coriander prawns
25 min
Lemon rasam
40min