Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 500 g green papaya, cut into julienne (see Tips)
- 70 g roasted salted peanuts
- 200 g fresh bean sprouts
- 2 tomatoes, deseeded and cut into thin strips
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into matchsticks
- 1 bunch fresh Thai basil leaves, roughly chopped
- 1 bunch fresh coriander leaves, roughly chopped
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
Dressing
- 30 g fish sauce
- 30 g peanut oil
- 30 g soy sauce
- 60 g lime juice
- 2 tsp white sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 725 kJ / 172.6 kcal
- Eiwitten
- 5.6 g
- Koolhydraten
- 11.3 g
- Vetten
- 10.7 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.2 g
- Natrium
- 797.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Gado gado
1h
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Hot and sour soup
55 min
Tom kha prawns
25 min
Miso coleslaw
20 min
Miso Marinade
10min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Pad Thai noodles with prawns
30 min