Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Base de masa para el tamal
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal (p. ej. Maseca®)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 g de agua
Mole con pollo
-
150
g de mole negro, en pasta
of 100 g de mole negro, en polvo - 300 g de pechuga de pollo, sin piel, sin huesos y en cubos medianos
- 1600 g agua
- 20 hojas de maíz, secas, hidratadas por 1 hora
- 10 bolillos
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 2163 kJ / 515 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 77 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 987 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mole de olla
35min
Pozole Blanco
1h
Mixiotes de carnero
13 Std. 30 Min
Agua de pepino y limón
10min
Mixiote de pollo
1h
Ponche
40 min
Esquites de feria
25min
Tamales de chocolate
1h 10min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Pambazos CDMX
2h 30min
Atole de arroz de la esquina
35min