Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej, Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 520 g de agua, tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 20 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 160 g de jitomate saladet, en cuartos
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 450 g de agua
- 650 g de falda de res, en trozos de 5 cm
Tamales
- 30 - 32 hojas de maíz para tamal chicas, remojadas en agua y escurridas
- 1500 g de agua
- Voeding
- per 1 porciones
- Calorieën
- 542 kJ / 129 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 30 g
Alternatieve recepten
Cochinita pibil
4h
Salsa martajada
50min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Tamales norteños
2 godz.
Tamales rancheros
2 godz.
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Carnitas
50min
Tamales guanajuatenses
2 godz. 30 min
Gorditas de chicharrón
2 godz.
Masa básica para tamales
1 godz. 30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Chilaquiles divorciados
1 godz.