Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 hojas de maíz para tamal
- 215 g de falda de res, cortada en trozos medianos
- 55 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal gruesa
- 2200 g de agua
- 30 g de aceite
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas (2 pzas aprox.)
- 115 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal
- Voeding
- per 1 pieza
- Calorieën
- 1176 kJ / 280 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tamales de Frijol
3 godz.
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Rosca de reyes
3 godz.
Tamales oaxaqueños
2h
Polvo de chile piquín para sazonar
10 min
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Tamales sonorenses
2h
Masa básica para tamales
1 Std. 30 Min
Tamales rancheros
2h