Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (optioneel)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 15.9 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 35.7 mg
Alternatieve recepten
Cassata siciliana
6h 35 min
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Rame di Napoli
3u.
Cupolette al limone
9h
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Chiacchiere salate
55 Min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2u. 40min
Code di aragosta con crema pasticcera
6 godz.
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 godz.