Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (optioneel)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 15.9 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 35.7 mg
Alternatieve recepten
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Profiteroles
2h
Pasta Choux
2h
Torta mimosa
1h 5min
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Chiacchiere
1h 35min
Pan di Spagna
1h 50 min.
Pasta di mandorle
1h 30min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Zuccotto gelato
12 godz.