Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (optioneel)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 15.9 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 35.7 mg
Alternatieve recepten
Pasta di mandorle
1j 30 menit
Cassata siciliana (per 1 persona)
1j 30 menit
Cannolo scomposto
3sa
Pasta Choux
2j
Pan di Spagna
1h 50min
Cassata siciliana
6h 35min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Profiteroles
2j
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Rame di Napoli
3sa
Bignè con crema pasticcera
3sa