Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1000 - 1200 g wody
- 2 - 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, szałwia)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 6-8 cm kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 689 kJ / 164 kcal
- Eiwitten
- 23.7 g
- Koolhydraten
- 2.3 g
- Vetten
- 6.4 g
- Vezels
- 1.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1hod.
Kurczak cajun i purée z batatów
25min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 Std.
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1hod.
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1hod.
Mielenie mięsa
35min
Warzywa gotowane na parze
35min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50min