Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g ryżu basmati
- 750 g wody
- 20 g oleju rzepakowego, plus 1 łyżka do gotowania ryżu i dodatkowa ilość do natłuszczenia filiżanek
- 1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki soli
- 3 ząbki czosnku
- 400 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- 1 puszka brzoskwiń, połówek, z puszki, z zalewą (820-850 g) - 8 połówek
- 3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2376 kJ / 567.5 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 86.3 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 783.5 mg
Alternatieve recepten
Kurczak w sosie miodowym
25 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 Min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1h
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min