Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 100 g di mirtilli rossi disidratati, tritati grossolanamente
- 250 g di uvetta sultanina, tritati grossolanamente
- 2 arance, la scorza grattugiata e il succo spremuto fresco
- 40 g di liquore all'arancia (optioneel)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero
- 250 g di latte
- 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
- 60 g di burro + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di mix di spezie, a piacere (cannella, zenzero, chiodi di garofano...)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di farina manitoba
Crema al burro
- 60 g di zucchero
- 5 cucchiaini di cannella in polvere
- 130 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- 150 g di zucchero a velo
- 1 ½ cucchiaio di acqua
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 981 kJ / 235 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 37.9 g
- Vetten
- 7.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Bocconotto
2h
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Panini dolci alle noci
15 Std. 30 Min
Éclair fragole e cioccolato bianco
12h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Pancake ai pistacchi (Qatayef con achta)
1 Std.
Ciambelle salate
30 Min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3h 40min
Pan di Spagna
1 Std.
Mariola calabrese
50 Min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min