Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lievitino
- 100 g latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina tipo 00
Impasto
- 400 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 150 g di farina tipo 0
- 50 g di latte
- 100 g di zucchero
- 50 g di burro morbido
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di uvetta sultanina
- 100 g di vino bianco passito tipo Zibibbo
- 20 g di pangrattato
- 50 g di burro morbido
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di cedro candito a pezzi
- 6 fichi secchi a pezzi
- 100 g di gherigli di noci
- 50 g di nocciole spellate e tostate
- 6 prugne secche denocciolate a pezzi
- 50 g di pinoli
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 50 g di grappa di prugne
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 40 g di zucchero
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2774 kJ / 663 kcal
- Eiwitten
- 15.4 g
- Koolhydraten
- 96 g
- Vetten
- 26.9 g
- Vezels
- 6.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Focaccia dolce
45 Min
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Confettura di uva e fiori di timo
2h 40min
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Fritole veneziane
2h 40min
Zelten
2 godz. 55 min
Pinza triestina
6 Std.
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Millefoglie pepe e origano
4 Std. 30 Min
Treccia molisana pasquale
4 Std. 30 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Biscotti zaeti
55min