Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spätzleteig
- 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Karotten, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g pflanzliches Öl
- 100 g Lauch, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
of 1 Gemüsebouillonwürfel - 20 g Tomatenpurée
- 1 TL Zucker
- 8 Wienerli
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Eiwitten
- 56 g
- Koolhydraten
- 131 g
- Vetten
- 54 g
- Vezels
- 17 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Linzer-Spitzbuben
3ωρ. 15 λεπτ.
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50min
Semmelknödel
50min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Spätzle
30min
Apfelküchlein
45min
Linzer Torte
1 godz.
Linseneintopf mit Spätzle
1 godz.
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.