Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di carne trita mista
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 fetta di pane bianco in cassetta (90 g circa), ammollato nel latte (20-30 g circa)
- pangrattato q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
Ragù
- 100 g di verdure miste (gambi di sedano, carote e cipolle) a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita mista
- 50 g di vino bianco secco
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 foglia di alloro secca
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
Crema di ricotta
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Assemblare le lasagne
- 200 - 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 250 g di mozzarella a tocchetti
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3563.3 kJ / 851.7 kcal
- Eiwitten
- 59.3 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 49.3 g
- Vezels
- 2.2 g
Alternatieve recepten
Friarielli e salsiccia
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pizza di scarola
3h 30min
Scarola imbottita alle acciughe
1u.
Sartù di riso
1h 25min
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30 min
Gattò di patate
1h 30 min
Struffoli
1u.
Pastiera napoletana
15 Std.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h