Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fülle
- 4000 - 6000 g Gans, küchenfertig
- 250 g Äpfel, entkernt
- 250 g Maroni, gegart, geschält
- ¼ TL Nelkenpulver
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 TL Salz
- Semmelfülle, selbstgemacht, roh (siehe Tipp)
Marinade
- 150 g Butter oder Flomen (Gänsefett), in Stücken
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Beifuß, getrocknet (optioneel)
- 2 TL Salz
- 200 g Orangensaft, frisch gepresst
Gans zubereiten
- 500 g Geflügelfond (oder Hühnersuppenwürfel aufgelöst in Wasser)
- 500 g Suppengemüse
- 250 g Äpfel
- 200 g Maroni, gegart, geschält
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 7351 kJ / 1750 kcal
- Eiwitten
- 83 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 108 g
- Vezels
- 12 g
Alternatieve recepten
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Coq au vin
3h
Steirisches Krenfleisch
2 godz. 45 min
Hendlroulade mit Kürbisgemüse
45min
Rehrücken im Blätterteig
1h 45min
Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous
2 godz. 20 min
Schopfbratenkoteletts mit Knoblauch-Tomaten-Butter
1h
Waldviertler Knödel
1h
Schweinslungenbraten mit Erdäpfel-Sellerie-Stampf
1h 5min
Semmelfülle
1h 10min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h