Compatibele versies
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Emperor chicken
- 25 g dried longans
- 5 g dang gui (Chinese angelica root) slices
- 20 g dang shen (codonopsis root), cut into 5 cm length
- 15 g yu zhu (Solomon's seal)
- 6 Chinese red dates, pitted
- 1200 - 1400 g whole chicken (1 whole chicken), with skin and bone
- 1 tbsp salt
- 15 g fresh ginger, cut in thin slices
- 10 g wolfberries (goji), rinsed
- 5 g chuan xiong (Sichuan lovage), rinsed
- 1 dried lotus leaf, blanched
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
Ladies’ fingers with sesame dressing
- 45 g white sesame seeds, toasted
- 60 g mayonnaise
- 1 ½ tbsp white rice vinegar
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- ½ tsp mirin
- 1 tsp sesame oil , dark (roasted)
Stewed green mustard pig's trotter
-
1000
g pig's trotter, cut in pieces (5-6 cm)
of 1000 g roasted pork trotter, cut in pieces (5-6 cm) - 10 - 20 g dried tamarind pieces (asam keping)
- 1000 g water
- 10 dried chillies, adjust to taste, deseeded, rinsed
- 2 - 5 salted plums in brine
- ½ tbsp chilli bean paste
- ½ tbsp fermented soybean paste
- ½ tbsp light soy sauce
- 2 tsp salt
- 2 tbsp sugar
- 300 g green mustard leaves, rinsed
- 150 g salted vegetables (hum choi), soaked for 10 minutes
- 300 g ladies' fingers, stems trimmed (refer to step 7)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2665 kJ / 637 kcal
- Eiwitten
- 76 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chicken porridge with century egg
30min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Rice Wine Chicken
30min