
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chipotle Chilli Beef
- 5 garlic cloves
- 1 fresh red chilli halved, deseeded if desired
- 100 g onions quartered
- 30 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g tomato purée
- 30 - 50 g chipotle paste to taste
- 750 g beef roasting joint, fat removed, cut in pieces (2 cm)
- 350 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
of 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp cornflour
- 180 g roasted red peppers, preserved (approx. 2-3 peppers), sliced (1 cm)
- 240 g tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 120 g tinned black beans rinsed, drained
Cobbler Topping
- 160 g Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
- 25 g unsalted butter diced
- 1 medium egg
- 20 g olive oil
- 170 g milk
- 200 g plain flour
- 90 g polenta
- 1 Tbsp baking powder
- 1 ½ Tbsp light brown sugar
- 1 Tbsp garlic powder
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- fresh coriander leaves for garnishing
- sour cream for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 701 kcal / 2937 kJ
- Eiwitten
- 49 g
- Vetten
- 29 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Natrium
- 1627 mg