Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 scarole (circa 400 g l'una), pulite e lavate
- 50 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 40 g di pecorino a pezzi
- 1 spicchio di aglio a metà
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di pinoli
- 60 g di olive nere denocciolate
- 30 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua tiepida
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua calda
- 500 g di acqua
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1656 kJ / 396 kcal
- Eiwitten
- 9.6 g
- Koolhydraten
- 19.7 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Carciofi ripieni
50 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Pastiera
15h
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Tartellette di scarola
1 Std. 15 Min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Pancotto con cime di rape
40min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min