Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Füllung
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Stück Zitronenschale, unbehandelt (5 cm)
- 1 Stück Orangenschale, unbehandelt (5 cm)
- ¼ TL Zimt
- 200 g getrocknete Pflaumen, entsteint, geviertelt
- 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 150 g Feigen, getrocknet, geviertelt
- 200 g Sultaninen
-
50
g Orangeat
of 50 g Zitronat -
20
g Rum
of 20 g Kirschwasser - 200 g Birnen, getrocknet (Hutzen/Kletzen)
- 400 g Wasser
Teig
- 300 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 10 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Salz
- 50 g Haselnüsse
- 30 g Mandeln
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 461 kJ / 110 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lebkuchen-Cantuccini
1 Std. 30 Min
Baseler Leckerli
2h 10min
Linzer Weihnachtstorte
2h
Früchtebrot
2h
Linzer Torte
2h 10min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Springerle
26h 20min
Apfelbrot
1 Std. 25 Min
Dinkel-Cantuccini
2h
Hefeschnecken
1h 40min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.