Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di sarde fresche, pulite, deliscate e a pezzi
- 100 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 15 g di uvetta passa, precedentemente ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 15 g di pinoli sgusciati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di cipolle a fettine sottili
- 200 g di sedano a tocchetti
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 25 g di capperi sotto sale, dissalati
- 400 g di pomodori pelati a pezzi
- 50 g di aceto di vino bianco
- 20 g di zucchero
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1468 kJ / 351 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 18.3 g
Alternatieve recepten
Funghi champignon ripieni
1 godz. 5 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Sarde a beccafico
35p
Caponata di pesce spada e melanzane
1 godz. 30 min
Granita di gelsi
15 min.
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Polpette con le sarde
25 min.
Caponata alla catanese
1h
Panelle
1óra 25p
Linguine al nero di seppia
45 min
Pane siciliano
2h 45min