Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 320 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale
- farina tipo 00 q.b.
- 190 g di burro a pezzi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 100 g di latte
- 15 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- 120 g di zucchero
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
Bagna al limone
- 100 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 833.2 kJ / 199.1 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 26.7 g
- Vetten
- 9.6 g
- Vezels
- 0.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pan di Spagna
1hod. 50min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Treccia molisana pasquale
4 godz. 30 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1hod. 40min
Fantasia di nocciole
1 Std. 35 Min
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Colombine con gelato all'amaretto
10h 20min
Piccola pasticceria natalizia
4h
Rotolo ai fichi
2 Std. 25 Min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23 Std.