Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Wasser
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden
- 80 - 120 g Zucker
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Gewürznelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (optioneel)
of ½ TL Rosmarin, getrocknet (optioneel)
- Voeding
- per 1 Glas
- Calorieën
- 1435 kJ / 341 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 12 g
Alternatieve recepten
Traubengelee
1h
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Spätsommerkompott
3h 5min
Kirschenkompott
1h 35 min
Ribiselgelee
55min
Omas Apfelkompott
20 min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Heidelbeermarmelade
55min