Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed Chicken
- 1000 g chicken, (half chicken), with skin and bone
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion
- 800 g water
Green Ginger Sauce
- 70 g fresh ginger, smashed (see tips)
- 30 g spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 60 g cooking oil
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
Toppings
- 1 sprig spring onion, thinly sliced, to garnish
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1454 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 449 mg
Alternatieve recepten
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Hand Ripped Cabbage
20 Min
Cooking White Rice
25 Min
One Pot Chicken Rice
50min
Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry
45min
Green Chillies With Pork Belly
25 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Cantonese Steamed Fish
40min
Stir Fried French Beans
15 Min