Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed Chicken
- 1000 g chicken, (half chicken), with skin and bone
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion
- 800 g water
Green Ginger Sauce
- 70 g fresh ginger, smashed (see tips)
- 30 g spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 60 g cooking oil
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
Toppings
- 1 sprig spring onion, thinly sliced, to garnish
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1454 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 449 mg
Alternatieve recepten
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Cooking White Rice
25min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 Min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2h
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Turmeric Chicken
50 Min
All-in-one chicken congee
35 Min