Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 250 g rote Paprika, 100 g davon in Stücken
- 25 g Butter
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 150 g grüne Paprika
- 100 g Weißwein
- 300 g Wasser
- 1 - 2 TL Maisstärke, mit 1 EL Wasser verrührt (optioneel)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr für den Fisch
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 500 g Zanderfilets, frisch oder aufgetaut
- 1 EL Zitronensaft
- 50 g Speckwürfel (optioneel)
- 100 g Schlagobers
- 2 EL Sauerrahm
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1400 kJ / 335 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 675 mg
Alternatieve recepten
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Dorsch-Curry
35 min
Welsfilet mit Kräuter-Nuss-Haube auf Paprikagemüse
50min
Coq au vin
3h
Fischgulasch
40min
Zandergulasch mit Petersilerdäpfeln
1h
Boef Stroganoff
50min
Hendlbrust mit pikanter Zwetschkenfülle und Fisolen
50min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min