
Compatibele versies
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Preparation Before Demo
- 320 - 350 g aubergines diced (1 cm) (1-2 aubergines)
- 400 g chicken breasts halved horizontally then sliced (0.5 cm)
- 200 g sugar snap peas (optioneel)
Quick Flatbreads
- 350 g bread flour plus extra for dusting
- 250 g plain yoghurt
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp granulated sugar
Frozen Fruit Sorbet
- 50 g sugar adjust to taste
-
500
g frozen fruit (e.g. banana and strawberry mix)
of fresh fruit cut in pieces then frozen in a single layer (see tip) - 2 tsp lemon juice (optioneel)
- 1 egg white from medium or large egg (optioneel)
Aubergine, Spinach and Lentil Curry
- 120 g onions quartered (1 onion)
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli halved (with seeds)
- 15 g olive oil
- 150 g red split lentils rinsed
- 15 g tomato purée
- 300 g water
- 3 tsp garam masala
- ½ tsp fine sea salt
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 350 g cherry tomatoes halved
- 400 g coconut milk
- 150 g fresh spinach leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 657 kcal / 2747 kJ
- Eiwitten
- 33.6 g
- Vetten
- 18.6 g
- Koolhydraten
- 83.7 g