Compatibele versies
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Eiwitten
- 32.3 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 54.7 g
- Vezels
- 23 g
Alternatieve recepten
Roti (for two)
25 min
Flour tortillas
1 Std. 10 Min
Lemon rasam
40 Min
Naan bread
2 godz. 40 min
Hash browns
40 Min
Hash browns with chive cottage cheese
1h 15min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Pappadums with mint and coriander chutney
50min
Green onion flatbreads
55 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Flat bread
25 min
Roti
2 godz.