Compatibele versies
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Eiwitten
- 32.3 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 54.7 g
- Vezels
- 23 g
Alternatieve recepten
Naan bread
2h 40 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Falafel
25h 30 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Flat bread
25 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10 phút
Risotto verde
45min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Revithia (chickpea soup)
24h 40min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min