Compatibele versies
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1141 kJ / 272 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 23.5 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 159.6 mg
Alternatieve recepten
Traditional cocktail sauce
5 Min
Chilli lime sauce
5 Min
Naan bread
2 Std. 40 Min
Arrabbiata sauce
20 min
Pineapple and orange glazed ham (MEATER+®)
2h
Hollandaise sauce
15 min
Basil pesto
10 Min
Tomato pasta sauce
40min
Mac and smoky cheese
1h 20min
Cornbread with jalapeño honey butter
55min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Prawn wontons
2h