Compatibele versies
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1141 kJ / 272 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 23.5 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 159.6 mg
Alternatieve recepten
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25sa 20 dk
Asian dipping sauce
25min
Hollandaise sauce
15min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4h 15min
Peking-style duck pancakes
8 godz. 50 min
Parmesan gelato
4h 30min
Flaky filo fingers
1h 30min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Classic lemon tart
3h 10min