Apparaten en accessoires
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
Voorbereiding. 25min
Totaal 9u. 15min
4 porties
Ingrediënten
Caribische stoofschotel
-
800 g lamsstoofvlees, ontbeend, (zie variatie), in stukken (3-4 cm)lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)800 g
-
sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)50 g
-
citroensap, vers geperst (½ citroen)20 g
-
Worcestersaus60 g
-
teentjes knoflook3
-
uien gehalveerd150 g
-
selderstengels in stukken180 g
-
verse koriander2 - 4 takjes
-
gedroogde oregano2 - 3 snuifjes
-
1 gedroogd laurierbladverse laurierbladeren2
-
cayennepeper, gemalen1 - 1 ½ tl
-
olie25 g
-
20 g bruine suikergrof rietsuiker20 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)50 g
-
zout1 ½ tl
-
water450 g
Kopjes van gestoomde rijst
-
basmatirijst160 g
-
water400 g
-
zout4 snuifjes
-
4 tl boterolie4 tl
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 porties
Eiwitten
45 g
Calorieën
2438 kJ /
581 kcal
Vetten
23 g
Vezels
3.9 g
Koolhydraten
45 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Scandinavische brunch
Geen beoordelingen
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45min
Asperge ovenschotel
1u. 30min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55min
Frittata met gestoomde aardappelen
1u. 15min
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1u. 35min
Spaghetti met tonijn
40min
Mosterd-dillesaus
2u. 15min
Tajine van lam met abrikozen en honing
1u. 30min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1u. 10min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1u. 10min
Couscous met kip, lam en pittige worstjes
1u. 10min