Apparaten en accessoires
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
Voorbereiding. 25min
Totaal 9u. 15min
4 porties
Ingrediënten
Caribische stoofschotel
-
800 g lamsstoofvlees, ontbeend, (zie variatie), in stukken (3-4 cm)lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)800 g
-
sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)50 g
-
citroensap, vers geperst (½ citroen)20 g
-
Worcestersaus60 g
-
teentjes knoflook3
-
uien gehalveerd150 g
-
selderstengels in stukken180 g
-
verse koriander2 - 4 takjes
-
gedroogde oregano2 - 3 snuifjes
-
1 gedroogd laurierbladverse laurierbladeren2
-
cayennepeper, gemalen1 - 1 ½ tl
-
olie25 g
-
20 g bruine suikergrof rietsuiker20 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)50 g
-
zout1 ½ tl
-
water450 g
Kopjes van gestoomde rijst
-
basmatirijst160 g
-
water400 g
-
zout4 snuifjes
-
4 tl boterolie4 tl
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 porties
Eiwitten
45 g
Calorieën
2438 kJ /
581 kcal
Vetten
23 g
Vezels
3.9 g
Koolhydraten
45 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55min
Lamsspiesjes
Geen beoordelingen
Griekse varkensstoofpot
45min
Viscurry
35min
Kaastaartijs
Geen beoordelingen
Siciliaanse Garnalensalade
40min
Stoofpot van linzen
2u. 35min
Latkes (aardappelkoekjes)
45min
Kerst stol
2u. 20min
Kwarktaart in potjes
4u.
Ananas zandkoekjes
2u.
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1u.