Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Studentenfutter
- 300 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 200 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Zimt
- ¼ TL Kardamom
- ¼ TL Nelken
- ½ TL Koriander
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 EL Butter
- 250 g Blattspinat, TK, aufgetaut, gut ausgedrückt, grob geschnitten (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2114 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 19 g
- Vezels
- 10.7 g
Alternatieve recepten
Bohnen-Kartoffel-Curry
40min
Bananenschalencurry
35 min
Dhokla
30 min
Gewürzreis mit Studentenfutter und Spinat
40min
Zitronenreis
40min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Gemüse Biryani
50 min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Gemüsecurry mit Kurkuma-Reis
40min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 min
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 min