Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Möhren (ca. 120 g), in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 6 Pflaumen, getrocknet, entsteint, geviertelt
- 8 getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 1 Zimtstange
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 250 g rote Linsen
- 1 Granatapfel
- 20 g Granatapfelsirup (siehe Tipp)
- 6 Stängel Koriander, abgezupft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1178 kJ / 281 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 13 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20min
Dreierlei Linsensüppchen
50 Min
Schnelles Lamm Dhansak
50 Min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 Min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 Min
Schneller Kürbiseintopf mit Chorizo und Koriander-Aioli
40 Min
Italienischer Gemüsetopf
10 godz.
Linsencurry mit Kürbis
1 Std. 15 Min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 Min
Tabouleh mit Aprikosen
35 Min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 Min
Tabouleh
15 Min