Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Malzmilcheis
- 100 g Milch
- 110 g Schlagobers
- 35 g Traubenzucker
- 50 g Vollrohrzucker
- 2 Eidotter
- 2 EL Malzkaffeepulver
Germteig
- 20 g Milch
- 15 g frische Germ
- 30 g Zucker
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Butter, in Stücken, sehr weich, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 1 Msp. Salz
Powidl | Topping | Fertigstellung
- 1 Bio-Zitrone
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 500 g frische Zwetschken, halbiert, entsteint
- 120 g Zucker
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 10 g frische Germ
- 2 EL Zwetschkenschnaps
- 20 g Mohnsamen
- 500 - 1000 g Rapsöl zum Ausbacken
- frische Zwetschken, halbiert, für die Dekoration
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2894 kJ / 601 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 40 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Grammelstrudel
1h 45min
Schneenockerl
30min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 godz.
Brandteig
2h
Mohnstrudel dampfgegart
1h 30min
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2h
Zwetschkenfleck
1h 30min
Windbeutel
2 godz. 15 min
Éclairs
4 godz.
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Apfel-Striezel
2h 20min
Strudelgrundteig
45min