Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 130 g Milch
- 20 g frische Germ
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Eidotter
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Marzipan
- 20 g Zucker
- 45 g Mandeln, geschält
- 2 TL Rosenwasser
Mandel-Mohn-Fülle
- 100 g Mandeln
- 100 g Mohnsamen
- 130 g Milch
- 30 g Zucker
- 25 g Honig
- 1 TL Vanillezucker
-
1 - 2
TL Zitronenschale, gerieben, von 1 Bio-Zitrone
of 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht - 50 g Rosinen
Fertigstellung des Strudels
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter, verquirlt
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1328 kJ / 317 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 19 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Ischler Törtchen
2 Std. 50 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Mohnstriezel
2h 15 min
Spagatkrapfen
11 Std. 50 Min
Mohnstriezel
1h 40 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30 min
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Kardinalschnitten
3h
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Mohnstrudel
2 godz. 30 min