![Topfentorte mit Birnen Topfentorte mit Birnen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60062116-C17D-4470-823E-3BC9A9861D88/Derivates/6E486041-DB99-49EA-AFC0-E48FD756A578.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 100 g Zucker
- 330 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Backpulver
Topfenfülle und Fertigstellung
- 400 g Birnen, geschält, entkernt und geviertelt
- 100 g Wasser
- 160 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 300 g Milch
- 45 g Sonnenblumenöl
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
- 2 Eier
- 500 g Topfen, 20% Fett
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1790 kJ / 428 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 2.1 g
Alternatieve recepten
Heidelbeertorte mit Streuseln
1小时
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1hod. 40min
Apfel-Käsekuchen
1hod. 40min
Ölkuchen mit Marillen
1小时
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Apfelschlangerl
2小时
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min