Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 100 g Zucker
- 330 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Backpulver
Topfenfülle und Fertigstellung
- 400 g Birnen, geschält, entkernt und geviertelt
- 100 g Wasser
- 160 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 300 g Milch
- 45 g Sonnenblumenöl
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
- 2 Eier
- 500 g Topfen, 20% Fett
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1790 kJ / 428 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 2.1 g
Alternatieve recepten
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Apfelschlangerl
2h
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Apfelkuchen satt
1 Std. 30 Min