
Compatibele versies
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Jalapeño XO Sauce
- 3 oz dried scallops
- 3 oz dried shrimp
- 11 oz shaoxing rice wine
- 6 oz garlic cloves peeled
- 6 oz jalapeño chilies de-stemmed, sliced (2 in.)
- 6 oz Fresno chilies de-stemmed, sliced (2 in.)
- 18 oz canola oil
- 3 oz soy sauce
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
Black Rice and Scallops
- 4 oz black rice
- 32 oz water
- ½ oz fresh ginger sliced
- 1 stalk fresh lemongrass in pieces (2 in.)
- 9 baby bok choy cut in half
- 2 oz fresh shiitake mushrooms in pieces
- 12 fresh sea scallops, large (U10)
- salt to taste
- ground black pepper to taste
- 1 tbsp oil
- 4 tbsp unsalted butter
- green onions sliced on the bias, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 478 kcal / 2000 kJ
- Eiwitten
- 21 g
- Vetten
- 30 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vezels
- 3 g