Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
TM6 TM5

Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)

3.5 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

Jalapeño XO Sauce

  • 3 oz dried scallops
  • 3 oz dried shrimp
  • 11 oz shaoxing rice wine
  • 6 oz garlic cloves, peeled
  • 6 oz jalapeño chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
  • 6 oz Fresno chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
  • 18 oz canola oil
  • 3 oz soy sauce
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch sugar

Black Rice and Scallops

  • 4 oz black rice
  • 32 oz water
  • ⅔ oz fresh ginger, sliced
  • 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (2 in.)
  • 9 baby bok choy, cut in half
  • 2 oz fresh shiitake mushrooms, in pieces
  • 12 fresh sea scallops, large (U10)
  • salt, to taste
  • ground black pepper, to taste
  • 1 tbsp oil
  • 4 tbsp unsalted butter
  • green onions, sliced on the bias, to serve

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2000 kJ / 478 kcal
Eiwitten
21 g
Koolhydraten
32 g
Vetten
30 g
Vezels
3 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten