Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 550 g Dinkelkörner
- 200 - 250 g Wasser (siehe Tipp), lauwarm, etwas mehr zum Bestreichen
- 30 g frische Germ
- 2 TL Honig
- 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Meersalz
- 2 EL Olivenöl
- 1 TL Essig
- 100 g frische Bärlauchblätter, trocken geschleudert, in Streifen geschnitten
- 2 EL Sesamsamen, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 546 kJ / 130 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1h
Bärlauch-Röggelchen
48h
Vollkornspitze
24 Std.
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Bärlauchsalz
27h 25 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Bärlauch-Hörnchen
55 min
Paradeiser-Topfen-Wurzeln
1h 10 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchpaste
20 Min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min