Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Wasser, lauwarm
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Essig
- 1 Prise Salz
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 150 g Milch
- 1 EL Honig
- 2 EL Rum
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
Butterbrösel
- 50 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel
Zwetschkenfülle
- 1500 g Zwetschken, geviertelt, entsteint
- 130 - 150 g Zucker, je nach Süße der Zwetschken
- 1 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 80 g Butter, in Stücken
- Weizenmehl zum Bemehlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2305 kJ / 550 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 10.1 g
Alternatieve recepten
Apfelstrudel
1h 20min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3h
Ribiselschnitten
1h
Nusskipferl
2 Std.
Zwetschkenfleck
1h 30min
Kardinalschnitten
3h
Topfenstrudel
2h 10min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h