Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di verze a listarelle (1-2 cm)
- 40 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di porro a rondelle (1-2 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli precotti in scatola
- 2 pomodori pelati
- 1 dado per brodo vegetale
- 6 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 700 g di acqua
- 4 fette di pane casereccio, tipo toscano o altro tipo di pane
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2025 kJ / 484 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 26 g
- Vezels
- 9 g
Alternatieve recepten
Zuppetta di ceci
45 Min
Cacciucco di ceci
50 Min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 Std.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1 godz. 35 min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1h 5min
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min
Zuppa di castagne
1 Std.
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Zuppa frantoiana
45 Min