Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only (see Tips)
- 50 g olive oil, plus 2-3 tablespoons extra for frying
- 500 g lamb mince (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp dried oregano
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1164.5 kJ / 277.2 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 12.1 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 501.8 mg
Alternatieve recepten
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Keftedes (meatballs)
2h 30min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Lamb sfiha
1h 20min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40min
Gozleme
1h 40min
Samke harra
35min
Pear and blue cheese risotto
30min
Lamb Kibbeh
1h 30min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Semolina custard
20 min