Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only (see Tips)
- 50 g olive oil, plus 2-3 tablespoons extra for frying
- 500 g lamb mince (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp dried oregano
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1164.5 kJ / 277.2 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 12.1 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 501.8 mg
Alternatieve recepten
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.
Prawn saganaki with feta
35 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40min
Cold cut pork sausage
1 Std. 30 Min
Gozleme
1h 40min
Lamb sfiha
1h 20min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Samke harra
35 Min
Chicken picadillo cups
40min
Soula's Spanakopita
1h 35min